Reclamă
Reclamă

Selecționerul Edward Iordănescu va fi susținut la Euro 2024 de un staff format din 26 de persoane, conform unui anunț făcut pe frf.ro.

În echipa de antrenori îi regăsim pe Ionel Gane și Florin Constantinovici ca antrenori secunzi și pe Leontin Toader ca antrenor pentru portari. Echipa de analiști video este formată din Alexandru Radu și Michelle Iannucci, iar pregătirea fizică este asigurată de Cristian Dragotă și Darius Hîmpea.

Staff-ul medical include pe medicul Claudiu Stamatescu și ofițerul de doping Mihai Meiu. Aceștia vor fi asistați de Toma Vasilescu, Ovidiu Blendea, Adrian Gherovăţ, Vivian Negoiţă, Dragoş Paraschiv, Alin Burileanu și Cristian Tănase. Rolul de Team Manager este ocupat de Cătălin Gheorghiu, iar responsabilitatea cu presa revine lui Cătălin Popescu și asistentului său Andrei Sârbu.

Reclamă

Comunicarea socială media va fi gestionată de George Ştucan, iar partea foto și video de Adrian Glodeanu. Alexandru Nicilă este desemnat ofițer de securitate, iar Paul Zaharia manager de transport. În ceea ce privește gestionarea echipamentelor, rolurile sunt asumate de Cornel Mateiaşi și Cătălin Clincea. Echipa va fi bine hrănită datorită bucătarului Andrei Voica.

Pe lângă aceștia, la Wurzburg vor mai fi prezenți reprezentanți ai departamentelor de evenimente, comunicare și marketing pentru a asigura buna organizare a activității echipei naționale.

Campionatul European de fotbal va începe vineri, în Germania, desfășurându-se între 14 iunie și 14 iulie. 24 de echipe, inclusiv România, vor concura pentru titlul european, însă echipa națională română are cea mai mică valoare de piață, estimată la 91 de milioane de euro.

Adversarele din grupa E, precum Albania (139 milioane de euro) și Slovacia (161 milioane de euro), au loturi mai valoroase. În comparație, Belgia (669 milioane de euro), Ucraina (534 milioane de euro) și liderul Anglia (1,69 miliarde de euro) au loturi mult mai scumpe. România este cotată pe locul 21, fiind urmată de Ungaria, Albania și Georgia. Germania, Spania, Franţa și Anglia sunt considerate favorite să ajungă în semifinale.

Site-ul francez RMC se întreabă „Dacă surpriza acestui Euro-2024 ar veni de la România?”. Acesta subliniază performanța echipei românești de a termina campania de calificare pe primul loc incontestabil, înaintea Elveției. În 2016, România a fost aproape de a surprinde Franţa în meciul de deschidere al Euro, care s-a încheiat cu victoria Les Bleus (2-1).

România va aborda Euro 2024 cu ambiția de a câștiga primul lor meci la Campionatul European din 2000 încoace, când au învins Anglia (2-3). Echipa îl va include și pe Ianis Hagi, mijlocaș la Alavès și fiul lui Gheorghe Hagi, faimosul idol al poporului român.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro