Reclamă
Reclamă

Eforturile României şi ale aliaţilor pentru sprijinirea Ucrainei vor continua atât timp cât va fi necesar, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, joi, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, unde s-a întâlnit cu ministrul Apărării de la Kiev.

Discuţiile din cadrul Grupului de contact pentru Ucraina au vizat coordonarea eforturilor statelor membre şi identificarea soluţiilor la nevoile curente, având în vedere evoluţiile de pe teren. A fost evidenţiată contribuţia României şi efortul susţinut în cadrul Coaliţiilor de capabilităţi, potrivit unui comunicat MApN remis joi.

În acest context, Angel Tîlvăr a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov, mai arată sursa citată.

Reclamă

Ministrul Apărării Naţionale a reafirmat angajamentul ferm al României pentru continuarea sprijinului oferit Ucrainei. El a prezentat evoluţiile legate de efortul României de a găzdui şi operaţionaliza Centrul de instruire a piloţilor de aeronave F-16 de la Feteşti, destinat atât piloţilor români, cât şi celor ucraineni. Totodată, oficialul român a transmis că ţara noastră va continua să contribuie la instruirea militarilor ucraineni în diverse formate.

Cei doi oficiali au discutat despre evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina şi din regiunea Mării Negre. În context, oficialul a subliniat rolul iniţiativei României, Turciei şi Bulgariei de contracarare a ameninţării minelor marine în Marea Neagră, MCM Black Sea, care are scopul de a asigura libertatea de navigaţie.

„Federaţia Rusă continuă să atace cu brutalitate Ucraina, provocând pierderi în rândul civililor şi afectând grav infrastructura, în special cea energetică. I-am transmis ministrului Umerov că unitatea statelor democratice în sprijinirea ţării sale şi eforturile făcute de România şi alţi aliaţi sunt solide şi vor continua atât timp cât va fi necesar”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Cei doi miniştri au evaluat ca foarte bune rezultatele de până acum ale programelor de instruire a militarilor ucraineni în cadrul misiunilor EUMAM UA ale Uniunii Europene şi INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro