Jean Daniel Pession, sportiv italian de 28 de ani, membru al lotului național de schi viteză, și Elisa Arlian, instructoare de schi și profesoară de 26 de ani, au murit după ce au căzut de la aproximativ 700 de metri înălțime pe Muntele Zerbion în Italia. Federația de Sporturi de Iarnă din Italia a transmis acest tragic eveniment într-un comunicat, potrivit Sky News.

Accidentul a avut loc în stațiunea Champoluc din regiunea Văii Aostei. Cei doi plecaseră de dimineață pentru a escalada un vârf pe care îl cunoșteau foarte bine, însă nu s-au mai întors acasă, ceea ce a determinat familiile lor să alerteze echipajele de salvare.

Elicoptere au fost trimise pentru a survola zona timp de ore întregi, însă nu s-a găsit niciun indiciu despre prezența lor sau despre un eventual accident. După căutări îndelungi, salvatorii au folosit semnalul de telefonie mobilă pentru a identifica locul în care se aflau cei doi și i-au găsit legați unul de celălalt, procedură obișnuită pentru cei care urcă pe munte.

În operațiunea de salvare au fost implicate echipe de salvare alpină, poliție și pompieri. Președintele consiliului regional al Văii Aostei, Alberto Bertin, a declarat că întreaga comunitate traversează un „moment de profundă tristețe”. „Două vieți tinere curmate de un accident pe un munte, acel munte care a fost pasiunea lor”, a spus acesta.