Doctorul Radu Ţincu, șeful Secției Clinice ATI2 – Toxicologie de la Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat joi că unitatea medicală nu a utilizat niciodată oxycodona. Afirmațiile vin în contextul în care Vlad Pascu, șoferul de 19 ani aflat sub influența drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, a susținut în instanță că Tudor Duma, zis ‘Maru’, dealerul de droguri, ar fi achiziționat pastilele de oxycodonă de la o persoană supranumită ‘Doctorul’, care lucrează la acest spital.

Spitalul Clinic de Urgență București a transmis joi, printr-un comunicat, că unitatea nu a achiziționat produsele Oxycodona și Xanax. În plus, spitalul a subliniat că are implementate măsuri de securitate fizică și procedurală conform legii, în ceea ce privește medicația în general și medicația specială în particular.

‘Acest lucru a fost constatat și de comisia care a verificat tot ceea ce este legat de medicația specială (din care fac parte și substanțele opiacee), după tentativa de efracție în farmacia spitalului de la finele anului trecut. Cu acest aspect nu s-au sesizat abateri de la legislație și nici lipsuri din gestiune ale acestor substanțe’, se precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Doctorul Bogdan Oprița, șeful Departamentului UPU SMURD, a afirmat: ‘Indiferent care este profesia acestui posibil angajat al spitalului (uneori menționat ca ‘supranumit doctorul’, alteori spunându-se că este doctor) suntem primii care dorim aflarea adevărului. În acest sens, Spitalul Clinic de Urgență București vă asigură că va coopera deplin cu instituțiile abilitate dacă va fi solicitat.’

În plus, conferențiarul universitar doctor Radu Ţincu a subliniat că unitatea medicală nu a avut oxycodonă: ‘De când lucrez în acest spital nu a existat oxycodonă achiziționată de farmacia spitalului. În acest sens, niciodată în spital nu s-a utilizat această substanță’, a precizat Ţincu.

Vlad Pascu a fost adus joi la Tribunalul București pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul lui Tudor Duma, zis ‘Maru’, dealerul care îi furniza droguri. Duma a fost trimis în judecată de DIICOT în decembrie 2023, alături de frații Ștefan Ciprian Constantin și Costin Anton Constantin, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată, deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată.

Vlad Pascu a relatat în sala de judecată că îl cunoaște pe Tudor Duma de la vârsta de 14 ani, aceștia făcând parte din același anturaj de consumatori de droguri. Pascu a povestit că, într-o zi din aprilie 2023, a ‘prizat’ la el acasă 10 grame de metamfetamină, droguri aduse de Tudor Duma, împreună cu o fată și un alt prieten.

De asemenea, Pascu a declarat că, în aceeași zi, un dealer i-a adus 40 de pastile de oxycodonă în urma unei tranzacții programate. O parte din acele pastile de oxycodonă le-a consumat împreună cu prietenii lui.

Răspunzând întrebărilor judecătorului, Vlad Pascu a explicat că pastilele de oxycodonă i-au fost aduse de un dealer poreclit ‘Doctorul’, care lucrează la Spitalul de Urgență Floreasca și de la care a mai cumpărat Xanax în urmă cu patru ani.