După ce mai multe spitale au solicitat autorităților echipamente de protecție, în sfârșit apar vești bune de la Ministerul Sănătății! O serie de echipamente au ajuns în țară pentru protejarea cadrelor medicale.

Reclamă

Ministerul Sănătății și Compania Unifarm SA au mai achiziționat o serie de echipamente de protecție și materiale sanitare care vor ajunge în spitalele din prima linie, cei care se ocupă de tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că toate unitățile sanitare prioritare din țară vor primi echipamente și materiale sanitare chiar în această noapte.

„Astfel, în perioada 6-7 aprilie 2020, Compania Unifarm SA a achiziționat și a adus în țară mai multe transporturi de echipamente medicale și produse dezifectante, după cum urmează:

– 2 245 000 măști FFP2 și ochelari de protecție

– 20 000 viziere

– 300 000 combinezoane, din care 200 000 combinezoane speciale utilizate în secțiile de terapie intensivă (ATI)

– 923 000 mănuși latex

– 114 000 mănuși vinil

– 2 000 000 măști chirurgicale cu 3 pliuri

– 36 000 tone dezinfectant pentru suprafețe”, transmite GCS.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că achiziționarea acestor materiale sanitare în plină criză este o adevărată luptă. Prioritare în distribuirea acestor echipamente sunt spitalele care tratează pacienții infectați cu covid-19.

“Aceste materiale sanitare și echipamente de protecție atât de necesare și așteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte către toate unitățile sanitare din țară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevarată luptă comercială pentru achiziția materialelor sanitare și a echipamentelor pe piața internațională. Continuăm aprovizionarea, constant, și în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.