Elena Udrea se va afla pentru a doua oară departe de familie în timpul Sărbătorilor de iarnă, deoarece judecătorii Curții Supreme au respins cererea ei de revizuire în celebrul dosar Gala Bute. Această decizie nu este însă definitivă și poate fi atacată în continuare printr-un apel.

Curtea Supremă a respins cererea de revizuire formulată de Elena Udrea împotriva sentinței penale nr. 181 din 28 martie 2017, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, secția penală, în cadrul dosarului nr. 1532/1/2015. De asemenea, cererea a fost respinsă și împotriva sentinței penale nr. 45 din 2 martie 2021, pronunțată de Curtea de Apel București, secția I penală, în cadrul dosarului nr. 5230/2/2017. Aceste decizii nu sunt definitive și pot fi atacate în termen de 10 zile de la comunicare.

În plus, instanța a stabilit ca Elena Udrea să plătească suma de 300 de lei ca cheltuieli judiciare către stat. Cu toate acestea, decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dosarul „Gala Bute”

Dosarul Gala Bute reprezintă una dintre cele mai mediatizate și controversate cauze în România în ultimii ani. Elena Udrea a fost condamnată în iunie 2018 la 6 ani de închisoare pentru acuzații de luare de mită și abuz în serviciu. Totuși, aceasta a reușit să fugă din țară și a fost depistată și încarcerată în Costa Rica.

Speranțele Elenei Udrea s-au năruit! Fostul ministru va rămâne după gratii în timpul sărbătorilor de iarnă. Decizia judecătorilor

Însă, pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a pierdut o contestație în anulare la condamnarea de 6 ani pe care o primise în dosarul Gala Bute. Cu câteva ore înainte de pronunțarea deciziei, ea a evadat pentru a doua oară din România și a fost capturată în Bulgaria, în timp ce încerca să treacă frontiera către Grecia.

Acuzațiile aduse Elenei Udrea

În urma condamnării definitive din 2018, Elena Udrea a fost acuzată de luare de mită și abuz în serviciu în legătură cu organizarea spectacolului sportiv Gala Bute, care a avut loc în 2011. Aceasta a fost găsită vinovată de luarea unor sume de bani de la o companie de publicitate pentru a asigura finanțarea evenimentului.

În cadrul dosarului, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, care ulterior a decedat, a fost de asemenea condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.