În tradiția evreiască, există o felicitare tradițională care spune: „Fie ca tu să trăiești până la 120 de ani”.

Aceasta este o dorință pentru o viață lungă și sănătoasă. Până acum, doar o singură persoană din întreaga istorie a reușit să atingă oficial această vârstă. Cu toate acestea, conform unui medic celebru, în viitorul apropiat, speranța de viață ar putea crește considerabil.

Progresele rapide ale celulelor stem și prelungirea vieții

Dr. Ernst von Schwarz este un medic renumit care crede că progresele rapide în domeniul celulelor stem ne-ar putea prelungi viața în mod semnificativ. Potrivit lui, până la sfârșitul acestui secol, atingerea vârstei de 150 de ani ar putea deveni ceva normal. El a explicat acest lucru într-un interviu pentru The New York Post.

Cu toate acestea, celulele stem nu pot acționa singure. Pentru a beneficia de avantajele lor, oamenii ar trebui să facă schimbări în stilul lor de viață, cum ar fi adoptarea unei alimentații sănătoase și practicarea exercițiilor fizice regulat. Dr. von Schwarz avertizează că pentru unii ar putea fi deja prea târziu, iar aceste schimbări ar trebui făcute cel puțin în jurul vârstei de 30 de ani.

Dr. von Schwarz susține că avem capacitatea de a prelungi viața umană prin utilizarea celulelor stem. El crede că în câțiva ani oamenii vor putea trăi până la 120, 150 de ani sau chiar mai mult.

Totuși, nu doar să fie supraviețuitori pasivi, ci să fie activi, să participe la viața socială și profesională și să aibă o calitate a vieții. Aceasta este direcția în care se îndreaptă medicina.

Jeanne Calment – singura persoană oficial recunoscută pentru vârsta înaintată

Până în prezent, singura persoană oficial recunoscută pentru trăirea peste 120 de ani a fost Jeanne Calment, o franțuzoaică care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani și 164 de zile. Cu toate acestea, chiar și acest record a fost pus sub semnul întrebării, existând teorii că fiica lui Calment s-a dat drept ea.

Dr. von Schwarz, care este medic internist și cardiolog la Școala de Medicină David Geffen din UCLA și la Institutul Inimii al Spitalului din California de Sud, susține că există o revoluție tăcută în medicină.

În ultimii ani, medicina a trecut de la abordarea reactivă la cea regenerativă, folosind în special terapii cu celule stem. Chiar dacă aceste terapii nu sunt încă aprobate de FDA (Food and Drug Administration), ele reprezintă viitorul medicinei, deoarece pot repara daunele și pot încetini procesul de îmbătrânire.

Dr. von Schwarz prescrie tratamente cu celule stem și este apreciat de celebrități pentru terapiile sale faciale anti-îmbătrânire. Deși nu a dezvăluit numele pacienților săi, el are sprijinul unor nume sonore precum Frank Stallone, Jeff Fahey, Lisa Gastineau, Josie Davis, Drea De Matteo și Fabio.

Speranța de viață ar putea crește semnificativ în viitorul apropiat! Oamenii ar putea trăi până la 150 de ani. Care este secretul

Prin injectarea celulelor stem în față, vedetele arată superb. Aceste tratamente repară leziunile superficiale ale pielii și regenerează colagenul, făcându-le să pară cu 5 până la 10 ani mai tinere.

Cu toate acestea, în prezent, terapiile cu celule stem sunt disponibile doar pentru cei bogați și vor rămâne așa până când vor fi aprobate de FDA. Dr. von Schwarz susține că celulele stem nu sunt remedii miraculoase și că pacienții trebuie să depună și ei efort pentru a beneficia de ele. Aceasta implică adoptarea unei diete mediteraneene, practicarea exercițiilor fizice și renunțarea la obiceiurile toxice, cum ar fi fumatul.

Dieta sănătoasă și exercițiile fizice prelungesc viața

Dr. von Schwarz subliniază importanța unei diete sănătoase în prelungirea vieții. El citează un studiu care arată că consumul de alimente procesate este legat de creșterea cazurilor de cancer de colon în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

De asemenea, exercițiile fizice sunt un factor important. Recomandarea sa este de a face exerciții fizice de intensitate moderată timp de 30 până la 60 de minute pe zi, de cel puțin cinci zile pe săptămână.