Reclamă
Reclamă

Spencer Matthews, fost prezentator TV britanic, plănuiește să doboare un record mondial Guinness alergând 30 de maratoane în 30 de zile în deșertul iordanian, informează SkyNews. Matthews, acum în vârstă de 35 de ani, își propune să parcurgă aproximativ 1.264 km pe nisip, în condiții de temperaturi ridicate.

„Cred că voi ieși din asta fiind destul de diferit”, a declarat Matthews, care este acum un atlet de anduranță, podcaster și antreprenor. El a mai alergat trei ultramaratoane în Pădurea Amazonului și în Arctica, precum și în Marathon des Sables, considerat „cea mai dură cursă de picior de pe Pământ”.

Matthews va începe cursa lângă Wadi Rum, la marginea deșertului arab, și va încheia lângă Marea Moartă. Pentru a îndeplini criteriile recordului, cursele trebuie să se desfășoare doar pe nisip și fiecare maraton trebuie finalizat în maximum șase ore.

Reclamă

„Cred că atunci când luăm în considerare o provocare ca aceasta, evident că există elemente foarte personale în ea… în acest caz, sperăm că există și un element caritabil important”, a spus Matthews. El a explicat că și-a propus să colecteze 1 milion de lire sterline pentru organizația de caritate Make Some Noise de la Global.

Referindu-se la lupta sa cu alcoolismul, Matthews a spus: „Când te gândești la vremurile în care obișnuiam să găsesc vreo scuză pentru a bea ceva foarte devreme în timpul zilei, este greu să înțeleg cum am ajuns acolo”. În plus, el a subliniat: „Fiind tatăl a trei copii, lucrurile s-au schimbat. Am observat o mare diferență în modul în care propria mea familie mă tratează”.

Matthews va avea o echipă de suport, inclusiv un medic, care să monitorizeze ritmul cardiac și temperatura internă a corpului. Pregătirea sa constă în antrenament cu greutăți și simulări de alergare în condiții de temperaturi ridicate. El a colaborat și cu o marcă de suplimente pentru a-și susține recuperarea zilnică din timpul provocării.

„Am parcurs peste 2.000 de km ca pregătire pentru provocare, care este un fel de provocare în sine”, a adăugat Matthews. „În zilele mai lungi arzi peste 7.000 de calorii. Trebuie să te gândești la alimentația ta puțin mai mult decât de obicei”.

Printre susținătorii săi se numără și persoane din public, care îi transmit încurajări: „Am oameni amabili în stradă care îmi strigă mult noroc cu provocarea. Așa că simt că voi avea o mulțime de oameni în călătorie alături de mine”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro