Într-un moment memorabil ce a marcat Ziua Jandarmeriei, o sală plină de festivități a fost martora unui spectacol neobișnuit: prezența unui cal pe scenă, chiar în timpul discursurilor oficiale, în fața ministrului de Interne și a altor demnitari.

Un actor îmbrăcat în haine de epocă, reprezentându-l pe domnitorul Grigore Alexandru Ghica, fondatorul Jandarmeriei Române, a urcat pe cal, oferind un discurs ce a captat atenția întregii săli.

Acest gest simbolic a fost primit cu aplauze calde din partea oficialilor prezenți, membri ai Ministerului de Interne și ai Jandarmeriei, care au apreciat originalitatea și semnificația momentului. Sceneta a adus în prim-plan istoria și tradiția instituției, evidențiind prin teatralitate întemeierea Jandarmeriei Române și rolul său în istoria națională.

Incidentul de la evenimentul oficial nu a fost doar un act artistic, ci și un omagiu adus istoriei Jandarmeriei, reamintind participanților și publicului larg despre rădăcinile și evoluția acestei instituții. Aplauzele celor prezenți au confirmat că această abordare neconvențională a fost bine primită, oferind un moment memorabil și emoționant celor care au asistat la eveniment.