Află ce spun cadrele medicale!

Un cercetător la Colegiul de Medicină, a publicat recent un articol în care a studiat minuțios mecanismele și efectele secundare ale COVID-19 asupra pacienților cu diabet cu risc ridicat și potențialul virusului de a avansa boala, ducând la inflamație și insuficiență cardiacă.

Aceasta ar putea fi o chestiune de îngrijorare serioasă pentru pacienții cu diabet care au suferit, de asemenea, de COVID-19. Infecția poate duce la probleme de sănătate pe termen lung, care includ un risc mai mare de boli de inimă.

El crede că structura genetică a pacienților cu diabet sau a celor predispuși la această boală îi face mai predispuși la afecțiuni inflamatorii post-COVID care au impact asupra inimii și creierului.

Sursa: Social media

„Credem că COVID-19 poate modifica constituția genetică a unei persoane, ceea ce poate spori proliferarea bolii și poate cauza o deteriorare suplimentară a diabetului și a bolilor de inimă asociate. Părerea noastră este că COVID-19 ar putea avea trei efecte majore pe termen lung asupra pacienților.”, a precizat medicul. Unul este disfuncția cognitivă, care poate duce la boala Alzheimer. În al doilea rând, poate îmbunătăți diabetul la pacienții prediabetici sau în condiții prediabetice. În al treilea rând, poate exacerba complicațiile diabetului, cum ar fi cardiomiopatia sau disfuncția musculară.” a declarat cadrul medical

Doctorul emite teoria că unii pacienți diabetici care au fost infectați cu COVID-19 ar fi putut dezvolta o compoziție celulară diferită în sângele lor în comparație cu pacienții diabetici care nu au avut niciodată COVID. Următorul pas în cercetarea sa este de a analiza diferențele celulare specifice la diabeticii cu și fără infecție cu COVID.

„Scopul nostru este să analizăm dacă există o diferență în compoziția sângelui sau variații ale citokinelor – proteine care afectează comunicarea dintre celule – în comparație cu pacienții diabetici fără COVID.”, a declarat cadrul medical cu privire la acest subiect

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.