Unul dintre cei care au participat la crearea vaccinului Oxford-AstraZeneca a venit cu o declarație destul de îngrijorătoare, în legătură cu ceea ce privește următoarele valuri de pandemii. Conform spuselor specialistului, următoarea pandemie poate cauza un număr mult mai mare de decese, comparativ cu numărul deceselor cauzate de pandemia de COVID-19 din prezent.

Sarah Gilbert este un virolog expert în domeniu. Acesta a făcut un anunț care îngrijorează. Se pare că următoarele pandemii se anunță a fi mult mai grave și periculoase pentru populație. Ar putea provca mai multe decese decât pademia de Coronavirus din prezent.

Anunțul îngrijorător al virologului Sarah Gilbert

Specialistul avertizează vaccinurile pot fi mai puțin eficiente în lupta cu noua tulpină Omicron.

„Nu va fi ultima dată când un virus ne amenință viețile. Adevărul este că următorul ar putea fi și mai rău. Ar putea fi mai contagios sau mai letal, sau ambele.

Nu putem permite să trecem printr-o situație ca aceasta prin care am trecut și să constatăm că, în ciuda pierderilor economice enorme pe care le-am suferit, încă nu asigurăm finanțare pentru pregătirea în prevenirea unei pandemii.

Progresele pe care le avem și cunoștințele pe care le-am dobândit nu trebuie pierdute”, a spus aceasta, citată de BBC.

Specialiștii fac anunțuri cutremurătoare. Ar putea exista o pandemie care să ucidă mult mai mulți oameni decât COVID-19
DW

Sarah Gilbert, expertul care susține finanțările puternice împotriva pandemiilor viitoare a spus public faptul că tulpina Omicron conține proteina Spike, care conține mutații ce pot crește gravitatea virusului.

„Există modificări suplimentare care pot însemna că anticorpii obținuți prin vaccinare pot deveni mai puțin eficienți în prevenirea infecției cu Omicron. Până când vom ști mai multe, ar trebui să fim precauți și să luăm măsuri pentru a încetini răspândirea acestei noi variante” , a mai spus aceasta

Au apărut primele cazuri de oameni infectați cu nou tulpină Omicron

Conform Institutului Național de Sănătate Publică confrimă prezența noii tulpini Omicron la 2 dintre pasagerii care au aterizat în România cu zborul din Africa de Sud, la data de 30 noiembrie 2021.