Noua variantă a coronavirusului se răspândește accelerat. Tulpina Omicron este mult mai contagioasă și pare să aibă niște semne specifice. Specialiștii au descoperit un al simptom la persoanele ce sunt infectate cu această variantă.

În urma studiul ZOE Symptom Covid, specialiștii au identificat un nou simptom al infecției cu varianta Omicron. Mulți utilizatori ai aplicației de simptome ZOE Covid au consemnat că au avut o erupție cutanată, relatează The Daily Star. Se pare că există două tipuri de erupții cutanate ce au fost întâlnite la omenii infectați.

Una dintre erupții și cea mai probabil să apară este o erupție care arată ca niște umflături ridicate și poate fi foarte pruriginoasă. Această erupție începe pe palme sau pe tălpile picioarelor.

Cea de-a doua erupție este o erupție de tip căldură înțepătoare, care apare pe tot corpul, dar mai frecvent pe coate, genunchi și pe spatele mâinilor și picioarelor.

Specialiștii au descoperit un nou simptom al variantei Omicron! Apare în palme și pe tălpi
Pixabay

Simptome al infecției cu Omicron

Pe lângă erupția de pe piele, un alt simptom a fost descoperit recent. Se pare că, potrivit specialiștilor, cei infectați cu această variantă a coronavirusului se confruntă și cu transpirații abundente în timpul somnului.

Un alt simptom al noii tulpini se observă la nivelul vocii. Cei infectați ar putea mai degrabă să audă simptomul, înainte să îl simtă. Infectarea cu Omicron aduce o voce mai răgușită sau mai groasă decât de obicei.

Mai mult, unul dintre primele simptome ale noii variante COVID este „mâncărimea în gât”, așa cum o descriu experții, conform The Sun. Această mâncărime este urmată de o congestie nazală, potrivit directorului executiv al Discovery Health. Aproximativ 89% dintre persoanele infectate cu Omicron în SUA prezintă același simptom inițial, mâncărimea în gât.

De asemenea, simptomele infectării cu Omicron includ tusea seacă și durere în partea inferioară a spatelui.

Până în acest moment, în România, 96% din infecţii sunt cu tulpina Delta şi 4% cu Omicron. Deși, pentru moment situația este una bună, specialiștii preconizează că în primele două săptămâni ale noului an numărul de cazuri de infectare cu Omicron va crește considerabil.