Reclamă
Reclamă

Echipa naţională a Spaniei a învins sâmbătă, la Berlin, cu scorul de 3-0, echipa naţională a Croaţiei, într-un meci din cadrul grupei B a turneului final Euro 2024. Meciul s-a disputat pe Olympiastadion, unde Alvaro Morata a deschis scorul în minutul 29 din pasa lui Fabian Ruiz. Doar trei minute mai târziu, Fabian Ruiz a marcat și el, după o pasă de la Pedri.

Scorul final a fost stabilit la ultima fază a primei reprize, când Lamine Yamal, la doar 16 ani şi 338 de zile, a centrat iar Dani Carvajal a marcat, transformându-l pe Yamal în cel mai tânăr jucător care a evoluat într-un turneu final de Euro.

În minutul 78, Unai Simon a comis o eroare gravă, iar arbitrul Michael Oliver a acordat penalti pentru croaţi, la faultul lui Rodri asupra lui Petkovic. Petkovic a executat lovitura de pedeapsă, Unai Simon a respins, mingea a ajuns la Perisic care a trimis din nou în faţa porţii și Petkovic a înscris. Totuși, lovitura nu a fost validată de VAR deoarece Perisic intrase în careul spaniol înainte ca Petkovic să execute penaltiul.

Reclamă

Echipa Spaniei, antrenată de Luis de la Fuente, a fost formată din Simon – D. Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Pedri (Dani Olmo 59), Rodri (Zubimendi 87), Fabian Ruiz – Yamal (Ferran Torres 86), Alvaro Morata (Oyarzabal 67), Nico Williams (Merino 68).

Echipa Croației, antrenată de Zlatko Dalic, a avut în teren următoarea formație: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol – Modric (Pasalic 65), Brozovic, Kovacic (Sucic 65) – Majer, Budimir (Perisic 56), Kramaric (Petkovic 72).

Cartonașe galbene: Rodri 78

Arbitrajul a fost asigurat de Michael Oliver, asistat de Stuart Burt și Dan Cook, cu Anthony Taylor ca al patrulea oficial, toți din Anglia.

După această victorie, Spania va juca următorul meci împotriva Italiei pe 20 iunie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro