Reclamă
Reclamă

Selecționata Spaniei s-a calificat meritat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins formația Georgiei cu scorul de 4-1 (1-1), duminică seara, pe Cologne Stadium din Koln.

După o primă repriză competitivă, în care scorul a fost 1-1, echipa spaniolă a preluat controlul în repriza a doua, marcând trei goluri fără a mai primi vreunul. Jucătorii antrenați de Luis Enrique au arătat o formă excelentă și și-au asigurat locul în următoarea fază a competiției.

Încă din primele minute, partida a fost intensă, Spania deschizând scorul prin golul marcat de Dani Olmo în minutul 15. Replica Georgiei a venit rapid, egalând prin Giorgi Kvilitaia în minutul 28. După pauză, însă, spaniolii au dominat categoric jocul, înscriind prin Alvaro Morata (minutul 55), Ferran Torres (minutul 68) și Gerard Moreno (minutul 79).

Reclamă

„Suntem foarte mulțumiți de evoluția noastră. Am arătat că suntem o echipă puternică și suntem pregătiți pentru provocările care vor urma în sferturile de finală”, a declarat antrenorul spaniol Luis Enrique după meci.

Cu această victorie, Spania își continuă parcursul impresionant la EURO 2024, unde vor întâlni în sferturile de finală câștigătoarea dintre Suedia și Ucraina. Acest succes consolidează statutul echipei spaniole ca una dintre favoritele la câștigarea turneului.

De cealaltă parte, echipa Georgiei iese din competiție cu capul sus, reușind o participare notabilă și marcând un gol împotriva unei echipe de top. Antrenorul Georgiei, Willy Sagnol, a declarat: „Suntem mândri de modul în care am luptat. Am învățat multe din această experiență și vom reveni mai puternici.”

Sferturile de finală ale EURO 2024 se anunță deja extrem de interesante, cu multe echipe puternice care aspiră la titlu. Spania va urmări cu atenție meciul dintre Suedia și Ucraina pentru a-și cunoaște viitoarea adversară și a pregăti cu minuțiozitate următoarea etapă.

Victoria Spaniei cu 4-1 în fața Georgiei consolidează poziția echipei iberice în competiție, demonstrând atât calitățile lor ofensive, cât și disciplina tactică impusă de Luis Enrique. Cu un moral ridicat, echipa spaniolă se pregătește pentru provocările ce vor urma, determinată să atingă obiectivul suprem – câștigarea trofeului EURO 2024.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro