Reclamă
Reclamă

Inundații istorice s-au produs în zona Spaniei în ultimele zile. Zona cea mai afectată este cea a Valenciei mai exact localiatatea  Beniarrés, dar și orașele Ontinyent şi Orihuela unde au căzut mai mult de 425 de litri pe metru pătrat. Mai multe drumuri si poduri au fost închise, o parte a autostrăzii A31 care face legătura între Valencia și Albacete a fost închisă, iar mai mulți oameni au rămas blocați în așteptarea utilajelor.

Sute de oameni au fost evacuați, iar 5 persoane și-au pierdut viața dintre care 2 frați în vârstă de 55 și 61 de ani care au fost luați de viitură într-o localitate de lângă Albacete.

Mai mult de 2000 de români care trăiesc în zonele respective au avut de suferit din cauza pagubelor materiale , însă niciunul nu a suferit răni care să le pună viața în pericol. Guvernul României nu a rămas indiferent la suferința co-naționalilor și a anunțat că oferă asistență consulară.

Aceștia pot anunţa situaţiile de urgenţă în care se află la numărul de telefon al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34 677 842 467.

Reclamă

Meteorologii anunță ca furtuna cu intensitate maximă se va muta în nord, spre regiunea Castellon, unde se așteaptă să cadă precipitații mai abundente decât cele din regiunea Valenciei.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro