Ana Maria Brânză nu are timp pentru viața ei personală, pentru că face  sport de performanță și trebuie să se antreneze tot timpul.

Succesul în sport nu se poate atinge decât cu mari sacrificii, de aceea, ea a ajuns la vârsta de 34 de ani, fără să aibe copii.

Este căsătorită de 4 ani cu poloistul Pavel Popescu, un alt sportiv de performanță și se inteleg reciproc pentru că ambii au un program foarte încărcat și se bucură de puținul timp liber care le rămâne să stea împreună. Dorința de a deveni părinți nu se poate îndeplini acum, pentru că ambii sunt foarte ocupați pe plan profesional.

Sportiva este mereu preocupată să ia parte la competiții și să se remarce printr-un loc fruntaș. Ea s-a antrenat intens pentru prima competiție care va avea loc în luna noiembrie și își dorește enorm ca toate competițiile care se vor desfășura din noiembrie și până în luna aprilie anul viitor, să îi aducă cât mai multe puncte, care să o ajute să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokio.

Dacă reușeste acest lucru, ar fi a cincea ediție de Jocuri Olimpice iar țelul ei este să își poată indeplini acest vis. Soțul ei joacă polo la echipa Clubului Sportiv al Armatei Steaua, fiind și el mereu în compeții, dintr-o țară în alta. Cei doi se intalnesc destul de rar, de aceea uneori nu se pot bucura împreună nici de evenimentele importante din viața prietenilor lor.