Desenul animat „South Park” a fost interzis recent în China, după ce guvernul a găsit ofensiv episodul  „Band in China”.

Se pare că orice urmă a show-ului a fost ștearsă din evidența online a Chinei, de la episoade până la scurte clipuri video, fanpage-uri și discuții online despre serial.

„Band in China” a fost un mod prin care creatorii Matt Stone și Trey Parker au ales să critice Hollywood-ului și felul în care orice conținut este modificat în așa fel încât să se evite ofensarea Chinei și a guvernului, care are drept scop principal cenzura.

Matt Stone și Trey Parker au ales un mod specific lor de a-și cere iertare pentru ofensa adusă, printr-un mesaj postat pe Twitter:

„La fel ca și NBA, am primit cu încântare cenzura Chinei în casele și în inimile noastre. De asemenea, și noi iubim banii mai mult decât libertatea și democrația.”

Răspunsul nu pare că va fi bine primit de Guvernul Chinei, însă creatorii South Park vor să își apere cu orice preț părerile și modul în care aleg să și le exprime, chiar dacă asta înseamnă că serialul nu va mai fi difuzat în China, iar spectatorilor din această țară le va fi imposibil să urmărească în continuare serialul.