Sorina Pintea a șocat România! Ce a declarat în fața judecătorilor e halucinant

Avocaţii Sorinei Pintea au făcut sesizare la Avocatul poporului

Publicat: vineri, 6 martie 2020, 20:33

Actualizat: vineri, 6 martie 2020, 20:35

Coşmarul Sorinei Pintea este departe de a se termina, însă astăzi magistraţii au analizat cererea de eliberare a fostului ministru care a stat o săptămână în arest, sub acuzaţia de luare de mită. Viorel Mocanu, avocatul fostului ministru al Sănătății a făcut noi declarații în legătură cu aceasta. Mocanu susţine că Pintea neagă toate acuzaţiile aduse, mai ales cele legate de luare de mită.

Ce spune avocatul fostului ministru

„În mod ferm neagă acuzația ce-i este adusă, pentru că este vorba despre o singură acuzație. (…) Apărarea a solicitat revocarea măsurii preventive fără o altă măsură și a cerut în subsidiar luarea controlului judiciar care să fie suficientă pentru a putea ca dna Pintea să se interneze direct în spital, pentru că solicitarea domniei sale nu este de a se duce acasă, chiar dacă o așteaptă copiii, ci de a se interna pentru a fi tratată de cadrele medicale. (…) Nu poate în continuare să mănânce. (…) Nu au existat alte mijloace de probă”, a spus Viorel Mocanu.

Sorina Pintea a avut parte de condiții inumane în Arestul Central

Timp de o săptămână, aflată în arest, Sorina Pintea nu a mâncat şi nu a fost lăsată, după cum spune rudele ei, să îşi trateze cum trebuie boala care i-ar putea aduce moartea dintr-un minut în altul.

Avocaţii Sorinei Pintea au făcut sesizare la Avocatul poporului

”Cu ocazia punerii în aplicare a mandatului de reținere și ulterior de arestare a doamnei Sorina Pintea, din data de 28.02.2020 și până la data de 4.03.2020, persoana a fost privată de dreptul la hrană, deoarece centrul de Reținere și Arest Preventiv București nu deține această posibilitate de a sigura un meniu pentru un pacient diagnosticat cu dermatomiozită”, se arată în documentul citat, care a fost prezentat joi seară în emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3.

Sorina Pintea a părăsit arestul, într-o ambulanţă

Sorina Pintea a părăsit, vineri, arestul preventiv într-o ambulanţă. Apel au admis ca ea să fie cercetată în stare de libertate. Fosta ministră a Sănătăţii va trebui să respecte mai multe reguli în funcţie de controlul judiciar.

Citește și: