Fostul șef al FMI, care a fost recent eliberat condiționat din închisoare, vrea ca judecătorii care l-au condamnat să fie scoși din sistem.
Sorin Ovidiu Vîntu a ispășit 4 ani din sentința de 11 ani pe care a primit-o în urma contopirii celor două condamnări din dosarele FNI şi Petromservice.
După eliberarea din închisoare, SOV a început să scrie pe propriul blog și să posteze clipuri video pe Facebook în care vorbește despre cum a fost condamnat pe nedrept.
250 de milioane oferta pentru rejudecare
,,Ofer Guvernului României o donaţie de 250 de milioane de euro, cu două condiţii. Prima este să mi se rejudece toate dosarele de către judecători competenţi şi care să nu fie în aria de competenţă a securiştilor. Modalitatea legală există şi se cheamă recurs în interesul legii. A doua, în momentul în care, în urma rejudecării acestor dosare se va constata că magistraţii care m-au condamnat la ani grei de puşcărie şi-au bătut joc de meserie, din prostie, din răutate, sau la ordinul securiştilor, să fie evacuaţi din sistem. Dacă aceste două condiţii sunt respectate, voi oferi statului român, repet, 250 de milioane de euro. Suma este negociabilă! Cu banii ăştia se pot susţine IMM-urile care să vă asigure locurile de muncă când veţi termina cu tâmpeniile astea”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu.
În momentul de față nu se știe cât a fost recuperat de statul român din prejudiciile create de Sorin Ovidiu Vîntu. Totuși, Vila D. Ionescu, monument istoric din zona Aviatorilor – supranumit „Palatul lui SOV” – a fost confiscat și a fost evaluat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma de 20 de milioane de lei.
„Domnule, hai să ne înţelegem. Dacă statul român m-ar fi prins cu ce am făcut, făceam puşcărie pe viaţă. Habar n-are ce-am făcut şi pentru ce aş fi meritat să fac închisoare”, mărturisea Sorin Ovidiu Vîntu pentru Adevărul.ro