Sorin Oprescu a fost eliberat din penitenciarul din Grecia în care era închis și, acum, a făcut primele declarații. Fostul primar al Capitalei a spus că este dispus să facă tot ceea ce este necesar pentru a demonstra că este nevinovat.

Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, după ce a fost dat în urmărire internațională. Acum, fostul primar al Capitalei a fost eliberat și a făcut primele declarații.

Acesta susține că este nevinovat, dar și că va demonstra acest lucru.

Miercuri, 1 iunie, a fost ziua în care Sorin Oprescu a fost eliberat. Medicul a stat încarcerat timp de o săptămână și jumătate. Iar marți, 31 mai, după ce a spus cât de grele sunt condițiile din penitenciarele din România. Acesta a reușit să îi convingă pe judecătorii din Atena să îl cerceteze în libertate.

Sorin Oprescu susține că vrea să își demonstreze nevinovăția 

Fostul edil al Capitalei a plătit cauțiunea de 5.000 de euro şi a fost eliberat miercuri, 1 Iunie, din penitenciarul Korydallos. Asta cu condiția să locuiască la adresa specificată în documentele predate în cadrul procesului şi să nu părăsească Grecia.

„Contează faptul că judecătorii au fost duri, dar corecți şi pentru lucrul ăsta eu le mulțumesc. Am început să am foarte mare încredere că pot să mă lupt în continuare, pentru că am primit o pedeapsă nemeritată. Da, mai există căi de atac şi ştiu că, la vârsta mea şi la afecțiunile pe care le am, probabil că mi s-ar aproba lucrurile astea după ce mor.

Sursa: Social Media

Nu vreau să mor. Eu vreau să trăiesc măcar până în momentul în care pot să demonstrez că nu sunt vinovat şi nu am făcut altceva decât să plătesc din punct de vedere politic anii 2015 şi zăpăceala furibundă încât să dispară tot ce înseamnă clasa politică la momentul respectiv.

Este o modalitate pe care eu nu o să o pot să o înțeleg, este o modalitate nemernică să poţi să acuzi oamenii de lucruri pe care nu le-au făcut”a spus fostul edil, potrivit Romaniatv.net.

Fostul edil a spus că nu a fugit niciodată în Grecia, așa cum se crede

„Eu nu am fugit nicăieri. Eram aici (n.r. – Grecia), îmi făceam visul de o viaţă întreagă ca atunci când o să ies la pensie o să pot să-mi petrec liniștit zilele pe care le mai am, câte Dumnezeu or fi ele, dar în liniște şi într-o sănătate aparentă, că toţi ne aflăm într-o stare de sănătate aparentă”, a afirmat Sorin Oprescu.

Magistraţii din Grecia au decis marți, 31 mai, că Sorin Oprescu poate fi eliberat pe cauţiune. Astfel, el rămâne liber până la următorul termen de judecată.
Nu are voie să părăsească Grecia şi va trebui să se prezinte în fiecare lună la poliţie. Acest lucru în data de 5 şi pe data 16, pentru un control judiciar. Magistraţii vor lua în discuţie în perioada următoare cererea de extrădare.