Într-o recentă apariție la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a exprimat opinia că PSD și PNL ar trebui să propună candidați separați pentru primul tur al alegerilor prezidențiale.

Grindeanu sugerează că, în ciuda discuțiilor despre un posibil candidat comun, fiecare partid ar trebuie să își mențină propria strategie electorală.

Ministrul a făcut referire la zvonurile privind un candidat comun între cele două partide, însă personal consideră că ambele formațiuni trebuie să-și prezinte propuneri separate. „Eu, aici, un pic difer de ce am văzut că un coleg de-al meu spunea în urmă cu o zi sau două,” a menționat el, subliniind importanța așteptărilor pentru 9 iunie, când se vor evalua rezultatele alianței dintre PSD și PNL.

Grindeanu l-a identificat pe Marcel Ciolacu, actualul lider al PSD, ca fiind cel mai potrivit candidat din partea acestui partid pentru fotoliul prezidențial, adăugând că „Ciolacu ar fi un președinte foarte bun”. De asemenea, el a subliniat necesitatea unei schimbări de direcție politice, referindu-se la 20 de ani de președinți de orientare de dreapta și propunând ideea că ar fi momentul pentru un președinte de stânga.