Reclamă
Reclamă

Sorin Grindeanu critică decizia lui Nicolae Ciucă privind data alegerilor prezidențiale

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a intervenit în scandalul din Coaliție legat de data alegerilor prezidențiale, criticându-l dur pe Nicolae Ciucă. Acesta susține că liderul PNL a uitat o decizie a Biroului Politic Național al PNL, în care se stabilise data alegerilor din acest an.

Grindeanu a adăugat ironii la adresa cărții scrise de Ciucă și a noilor fotografii tip selfie postate de acesta pe rețelele de socializare. „Un poznaș în slujba țării…. Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile și termenele legale în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale. Mă întreb ce era legal pe 3 martie și a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?! Probabil tot efectul căldurii de afară și al selfieurilor cu televizorul,” a susținut Sorin Grindeanu pe Facebook.

Un scandal a izbucnit în Coaliție după ce Marcel Ciolacu a declarat că PNL își dorește să schimbe regulile jocului și a amenințat cu amânarea ședinței Coaliției dacă decizia liberalilor rămâne aceeași. Liderul PSD l-a criticat dur pe colegul său de guvernare, afirmând că „onoarea nu este numai pe panouri, este și în discuțiile din cadrul Coaliției”.

Reclamă

Marcel Ciolacu a anunțat și noua abordare a social-democraților, menționând intenția de a negocia cu toate partidele parlamentare cu privire la alegerile prezidențiale. „Abordarea mea ca președinte PSD este clară: nu s-au ținut de cuvânt. Onoarea nu este doar pe panouri, trebuie să fie și în discuțiile din coaliție. Nu mai avem Miliție, avem Poliție – România s-a schimbat fundamental și noi, politicienii, trebuie să ne adaptăm. Ca prim-ministru voi discuta cu toate partidele, dacă nu se ajunge la un consens, calendarul rămâne și asta vom face,” a declarat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă a venit cu o replică la atacurile președintelui PSD și a subliniat că „atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale.”

„Sincer chiar nu înţeleg de ce această reacţie. Afară este foarte cald. Asta da, pot să înţeleg. Ne bucurăm de rezultatul meciului echipei României de aseară. Da şi folosesc acest prilej pentru a felicita jucătorii echipei naţionale de fotbal. Atunci când vine vorba de alegerile prezidenţiale trebuie să rămânem în prevederile legale şi în termenele legale. Ca atare, haideţi să stăm jos şi să discutăm, să discutăm pe bază de principii, pe bază de reguli, nu pentru a face în aşa fel încât să respectăm agenda personală a liderilor PSD”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro