Reclamă
Reclamă

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că sunt în licitație 160 de garnituri de tren, după ce în ultimii 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou în România.

„Dacă pe zona rutieră cât de cât lucrurile se văd și merg, în acest moment sunt vreo 800 de km de autostradă și de drum expres în lucru în România, pe zona cealaltă, cea feroviară, trebuie să recuperăm timpul pierdut. De 25 de ani, nu s-a cumpărat niciun tren nou, în România, de 25 de ani, nici măcar unul. Acum, sunt în licitație 160 de garnituri de tren noi, care vor veni în perioada următoare”, a spus Grindeanu.

El susține că nu e suficient să se cumpere trenuri noi, fiind de părere că trebuie modernizată infrastructura feroviară.

Reclamă

„Nu e destul, că degeaba ai tren nou dacă nu ai infrastructura care să țină și să meargă. Toate tipurile de transport din România sunt necesare”, a completat Sorin Grindeanu.

Potrivit ministrului Transporturilor, mai este nevoie și de bani pentru efectuarea investițiilor.

„Când am venit în funcție, la final de 2021, am mers în Guvern și am aprobat un Plan Național de Investiții până în 2030, care a fost discutat cu Comisia Europeană, pe infrastructură. Necesarul sumei e de vreo 70 de miliarde de euro, noi acum avem undeva la 40 acoperit, pentru restul, trebuie să găsim soluții”, a arătat Sorin Grindeanu.

Ministrul a mai precizat și că, „în acest moment, pe această zonă de transporturi, lucrurile au intrat pe un făgaș normal”.

Sorin Grindeanu a făcut aceste declarații în timpul unei conferințe de presă care a avut loc în județul Sibiu, pe DN7 Valea Oltului, în care s-a discutat despre închiderea traficului rutier pe timpul zilei, pe acest drum național, pentru a se efectua defrișările necesare construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro