Sorin Bontea a ajuns sa fie iubit și apreciat de toată lumea, mai ales dupa participarea la Asia Express, datorită modului în care reușește să aducă un zâmbet pe fețele tuturor.

Îl vedem mereu la tv, in principal la Chefi la cutite, insa puțini sunt cei care îl cunosc pe faimosul jurat așa cum este el în viața de zi cu zi. Copilăria si-a petrecut-o la bunici, în Oltenia, între Calafat şi Craiova. Încă de mic a avut multe pasiuni în care s-a implicat 100%.

”Când eram micuţ aveam chitară şi cântam la chitară cu prietenii. Am vrut să mă duc la Şcoala Populară de Artă, dar n-am mai ajuns, am zis că mă duc în fiecare an.”, a declarat el pentru adevărul.ro.

În adolescența a avut primul lui job. Tanar fiind, Chef Sorin Bontea nu a fugit niciodată de responsabilități și mai ales, de muncă. Juratul de la ”Chefi la cuțite” s-a angajat la 16 ani ca ajutor de bucătar.

”Am câștigat primii bani la muncă, m-am angajat la 16 ani. Eram ajutor de bucătar. Cred că i-am cheltuit cu fetele, iar o parte i-am dat în casă, clar, pentru că aşa era la noi, se dădeau în casă banii.”, a mai zis el.

Chiar dacă primii ani in bucatarie au fost destul de dificili, Bontea nu s-a dat batut  și a luptat pentru visul lui, devenind unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România.

”Ca în orice meserie, înveţi. Toţi au mai gătit ceva pe acasă, dar ea, ca meserie, o înveţi doar într-un restaurant când începi să o faci profesionist. Primii ani în bucătarie au fost foarte grei. Curăţai cartofi, ceapă, cărai marfă, nu făceai mare lucru. Era foarte multă muncă fizică.”, a zis concurentul de la ”Asia Express” pentru sursa citată.