Sorin Bontea nu are nevoie de prea multe prezentări. Colegul de banc al lui Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu este un reper atunci când vine vorba de gastronomia ormânească. Bontea a demonstrat că ambiția și seriozitatea te pot duce pe cele mai înalte culmi, iar acum, mii de aspiranți la cariera de chefi trec prin mâinile lui. Dacă pe partea profesională arată mereu tot ce poate și lasă preparatele să vorbească despre el, pe partea personală, Sorin Bontea este foarte secretos.
Sorin Bontea este unul dintre chefii de la noi care creează artă în farfurie. La „Chefi la Cuțite” este unul dintre cei mai greu de mulțumiți jurați și nu este de mirare. Din echipele sale, Bontea a oferit domeniului culinar cei mai pricepuți bucătari, dar și cei mai mulți câștigători. Multă lume îl asocia pe Bontea doar cu emisiunea prezentată de Gina Pistol, așa că mare a fost mirarea publicului când l-a vzăut în „Asia Express”.
Sorin Bontea nu mai vrea să stea departe de familie
Sorin Bontea și Răzvan Fodor au plecat în aventura vieții lor și au venit cu marele premiu acasă. Cei doi buni prieteni și-au depășit limitele și s-au completat perfect pe „Drumul Comorilor”. În „Asia Express”, fanii au avut ocazia să descopere o altă latură a lui Sorin Bontea. Chef-ul a fost luptător, ambițios, încăpățânat, dar și vulnerabil atunci când vine vorba de familie. Deși a plecat pe alt continent alături de prietenul lui, lui Sorin i-a fost mereu dor de soție și de copii. Bontea nu vorbește prea des despre oamenii dragi de acasă, dar și când o face, își alege cele mai frumoase și puternice cuvinte.
Dacă în show-ul culinar de la tv Bontea este cel care gătește, acasă, rolurile sunt inversate. Soției sale îi place să petreacă timp în bucătărie și să îl surprindă cu fel de fel de preparate. Chef-ul a recunoscut că la întoarcerea din „Asia Express” a devorat tot ceea ce îi pregătise cu mult drag soția sa.
„Suntem împreună din 1989 şi ne-am căsătorit în 1994. Ne-am cunoscut la o petrecere, într-un grup de prieteni, iar eu am fost cel care a făcut primul pas!” a început Sorin Bontea povestea.
Soția mea spune că mă pricep foarte bine la cuvinte. Așa am cucerit-o. Am văzut-o prima oară la o petrecere și apoi am început să o curtez. La prima întâlnire i-am dus trandafiri roșii. De atunci astea sunt florile pe care i le ofer de fiecare dată, indiferent de ocazie. Pentru noi au o semnificație aparte.
Vă dați seama că i-am și gătit! Era felul prin care simțeam că pot să o impresionez. I-am făcut friptură, papanași, sufleu de mere. Știu că acum nu sună deloc interesant, dar atunci nici nu încăpea vorbă de fructe de mare, foie gras. Nici nu știam ce sunt astea. E adevărat că atunci când venea vorba de savarine, mergeam la cofetărie!”, a declarat Sorin Bontea pentru Viva.