Coreea de Nord a anunțat că va închide un birou de legătură cu Sudul. După ce a condamnat rivalul său din sud. Deoarece nu ia măsurile necesare pentru ai împiedica pe activiști să trimită pliante anti-nord-coreene peste graniță.

Sora lui Kim Jong Un amenință Coreea de Sud

Declarația Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, a venit la o zi după ce sora puternicului lider Kim Jong Un a declarat că țara ei va pune capăt unui acord militar încheiat cu Coreea de Sud în 2018. În cazul în care Seul nu va opri activiștii.
Kim Yo Jong a mai spus că țara ar putea închide definitiv biroul de legătură și un parc comun al fabricii din orașul de frontieră Kaesong. Care au fost simboluri ale reconcilierii dintre cele două țări.

Coreea de Sud a răspuns că va crea noi legi pentru a interzice activiștilor să trimită pliante cu balonul către Nord. Ceea ce a declanșat o dezbatere privind libertatea de exprimare.

Dar un purtător de cuvânt neidentificat al departamentului de afaceri inter-coreean al Partidului Muncitorilor a declarat că promisiunea Seulului nu este sinceră, iar casarea biroului de legătură va fi prima dintr-o serie de măsuri pe care țara le va lua pentru a provoca suferințe pentru sud.

În conformitate cu instrucțiunile sale, Coreea de Nord a decis ca un prim pas să „retragă definitiv biroul comun de legătură, situat în zona industrială Kaesong”, se arată în declarație.

Coreea de Nord, deranjantă de pliantele trimise de activiști

„Nu ascundem că am avut în minte demult măsuri decisive pentru a înlătura în mod fundamental toate provocările din Sud. Pentru a închide complet și pentru a înlătura toate pârghiile de contact cu sudul”. Declarația aparține purtătorul de cuvânt al departamentului frontului unit al partidului, potrivit CBNC.com.

Referindu-se la pliantele trimise peste graniță, purtătorul de cuvânt a declarat:

„Eliminarea neîncetată a gunoiului murdar din partea de sud ne-a epuizat atât de mult încât să ajungem la o concluzie mai clară că dușmanii sunt tot dușmani până la urmă.”

Guvernul Coreei de Sud nu a avut nicio reacție deocamdată

Trimiterea baloanelor peste graniță a fost o tactică activistă de ani buni. Dar Coreea de Nord consideră că este un atac asupra guvernului său. Defectorii și alți activiști din ultimele săptămâni au folosit baloane pentru a trimite pliante.  Prin care l-au criticat pe Kim Jong Un pentru ambițiile sale nucleare și pentru registrul nefast al drepturilor omului.