Reclamă
Reclamă

Cu aproximativ două luni și jumătate înainte de alegerile din landul Turingia, în estul Germaniei, sondajele arată că două partide care nu fac parte din curentul principal ar putea fi aproape de a câștiga majoritatea, relatează dpa.

Într-un sondaj dat publicității marți de institutul de cercetare a opiniei publice Infratest dimap, extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) se află pe primul loc cu 28%.

Conform aceluiași sondaj, recent creata Alianță Sahra Wagenknecht (BSW), care combină politica economică de stânga cu o poziție anti-migrație, are 21%.

Reclamă

Împreună, cele două partide ar putea câștiga aproape jumătate din voturi.

Creștin-democrații conservatori au obținut 23%, social-democrații cancelarului Olaf Scholz au înregistrat doar 8%, iar extrema-dreapta Die Linke a ajuns la 11%.

Verzii și Democrații Liberi – cei doi parteneri ai cancelarului Scholz în coaliția națională aflată la guvernare – nu ar obține suficiente voturi pentru a fi reprezentați în parlament, potrivit sondajului, care a chestionat peste 1.100 de persoane din landul Turingia.

Partidele politice au nevoie de minimum 5% pentru a intra în parlament, în conformitate cu legea electorală din Germania.

Septembrie va fi o lună crucială pentru Germania din punct de vedere politic, cu alegeri în Turingia și Saxonia pe 1 septembrie și în Brandenburg pe 22 septembrie. În aceste state, AfD se așteaptă să obțină rezultate bune.

Până acum, toate celelalte partide au exclus o alianță cu AfD.

Dacă rezultatele alegerilor vor fi cele prefigurate de sondaje, singura opțiune pentru partidele principale ar fi formarea unui guvern cu participarea BSW, ceea ce ar putea zgudui politica în plan local.

În prezent, la putere în landul Turingia se află o coaliție condusă de Die Linke.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro