Reclamă
Reclamă

Sondajele realizate de AtlasIntel pentru funcția de Primar General al Municipiului București au avut o eroare medie de doar 1 punct procentual, ceea ce le certifică drept unele dintre cele mai precise din acest scrutin. Rezultatul obținut de Nicușor Dan a fost subestimat cu doar 2,4 puncte procentuale (pp), mult mai precis comparativ cu celelalte case de sondare care au înregistrat erori între 4,6 pp și 20,4 pp.

Conform rezultatelor, AtlasIntel a estimat corect rezultatele obținute de Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone și Diana Iovanovici Șoșoacă, cu erori mai mici de un punct procentual. De asemenea, rezultatul obținut de Sebastian Burduja (7,8%) a fost anticipat perfect cu o eroare de 0,0 pp.

În ceea ce privește primăriile de sector, sondajele AtlasIntel au anticipat o competiție strânsă la Sectorul 1, cu o diferență de aproximativ un punct procentual în favoarea lui Clotilde Armand, rezultatele oficiale provizorii arătând totuși pe George Tuță înaintea lui Armand cu 1 pp. La Sectorul 2, sondajul a preconizat corect victoria relativ strânsă a lui Rareș Hopincă, confirmată de numărătoarea oficială a voturilor.

Reclamă

În Capitală, AtlasIntel a indicat corect câștigătorii de la toate celelalte sectoare. În Timișoara, sondajul a anticipat realegerea lui Dominic Fritz, rezultatul fiind confirmat de voturile oficiale, iar scorul adversarului Nicolae Robu a fost în marja de eroare.

La Brașov, sondajul a estimat precis rezultatele celor doi principali candidați, confirmând victoria lui George Scripcaru în fața lui Allen Coliban. De asemenea, AtlasIntel a indicat corect câștigătorii alegerilor din Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

Raportul complet al sondajului AtlasIntel privind alegerile locale poate fi consultat online aici.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro