Sondajul CURS recent publicat dezvăluie o situație îngrijorătoare în ceea ce privește alegerile locale din București.

Conform acestuia, 61% dintre bucureșteni consideră că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită, iar 72% nu mai au încredere în primarul Nicușor Dan.

PSD ar câștiga alegerile locale din Capitală

Potrivit sondajului, în cazul în care ar avea loc alegeri duminica viitoare, 29% dintre respondenți ar vota PSD, în timp ce 18% ar vota PNL, 16% ar vota USR și 14% ar vota AUR.

Bucureștenii, nemulțumiți de Nicusor Dan

Sondajul a relevat că 70% dintre participanți consideră că lucrurile în România merg într-o direcție greșită, iar 61% au aceeași părere despre municipiul București. Această situație este în strânsă legătură cu încrederea scăzută în primarul general, Nicușor Dan.

Conform sondajului, 32% dintre participanți consideră că activitatea acestuia este proastă, iar 28% o consideră foarte proastă. Doar 26% o apreciază ca fiind bună și 11% o consideră foarte bună.

Mutare de ultimă oră pe scena politică din România! Surpriza vine de la PSD: Ce se va întâmpla cu alegerile din 2024

În schimb, 50% dintre respondenți sunt mulțumiți de activitatea primarilor de sector. 50% consideră că aceasta este bună, 20% o consideră proastă, 19% foarte bună și 8% foarte proastă.

Principalele probleme ale Bucureștiului

Participanții la sondaj au menționat că principalele probleme ale Bucureștiului sunt nivelul de trai, traficul, aglomerația, curățenia, spitalele și poluarea.

În ceea ce privește încrederea în anumite personalități publice, 84% dintre participanți nu au deloc încredere în Klaus Iohannis, 77% nu au încredere în Nicolae Ciucă, 74% nu au încredere în George Simion și Gabriela Firea, iar 72% nu au încredere în Nicușor Dan și Marcel Ciolacu.

Sondajul a fost realizat în perioada 18-30 august, în București, prin interviuri față în față, la care au participat 1.067 de persoane de peste 18 ani. Marja maximă de eroare a sondajului este de plus/minus 3%, la un nivel de încredere de 95%.

Nicușor Dan își dorește să candideze din nou pentru un mandat

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că își dorește să candideze din nou pentru un mandat și speră că dreapta va avea un candidat unic. El a menționat că are dialog cu toată lumea în privința susținerii sale la alegerile viitoare.

Nicușor Dan a subliniat că a rezolvat multe dintre problemele administrative ale Capitalei și că acum Bucureștiul poate începe construcția.

Despre sondaje, primarul a afirmat că peste 20% dintre bucureșteni îl susțin ca și candidat independent, în cazul în care toate partidele își vor avea proprii candidați.