Reclamă
Reclamă

Majoritatea alegătorilor înregistraţi în SUA pentru a vota la alegerile prezidenţiale din noiembrie consideră că fostul preşedinte Donald Trump l-a învins pe actualul preşedinte, Joe Biden, la dezbaterea desfăşurată joi în studioul CNN Atlanta, potrivit unui sondaj realizat de rețeaua americană de televiziune în rândul telespectatorilor.

Astfel, 67% dintre telespectatoriau urmărit dezbaterea cred că republicanul Donald Trump a avut performanţe mai bune, faţă de 33%, care au considerat contrariul.

Potrivit sondajului CNN, majoritatea respondenţilor au indicat că nu au încredere reală în capacitatea democratului Joe Biden de a conduce ţara şi, în acelaşi timp, o majoritate a apreciat că dezbaterea a avut un efect redus sau niciun efect asupra modului în care va vota pe 5 noiembrie.

Reclamă

Dintre alegătorii republicani, 96% au spus că Donald Trump a făcut o treabă mai bună în dezbatere, în timp ce 69% dintre alegătorii democraţi l-au văzut pe Joe Biden drept câştigătorul serii.

Pe de altă parte, 81% dintre cei consultaţi au declarat că dezbaterea nu a avut niciun efect asupra deciziei lor privind alegerea preşedintelui, în timp ce 14% au spus că evenimentul i-a făcut să reflecteze, deşi nu şi-au schimbat opinia anterioară.

Doar 5% au recunoscut că s-au răzgândit cu privire la candidatul pentru care vor vota după ce au văzut dezbaterea.

CNN avertizează că rezultatele sondajului reflectă opiniile alegătorilor care au urmărit dezbaterea şi nu sunt reprezentative pentru opiniile întregului public care ar putea vota, în cele din urmă, la scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro