Reclamă
Reclamă

Alegătorii înregistrați care au urmărit dezbaterea dintre Joe Biden și Donald Trump spun, în proporție de 67% la 33%, că Trump a avut o performanță mai bună, potrivit unui sondaj CNN. Unii democrați sunt atât de disperați de prestația slabă a președintelui Biden încât se întreabă dacă el ar trebui să mai rămână candidatul partidului la Casa Albă, mai relatează postul american.

Înainte de dezbatere, aceiași alegători declarau, în proporție de 55% la 45%, că se așteaptă ca Trump să aibă o prestație mai bună decât Biden.

Rezultatele sondajului reflectă opiniile despre dezbatere doar în rândul alegătorilor care au urmărit dezbaterea și nu sunt reprezentative pentru opiniile tuturor alegătorilor, avertizează CNN. Totuși, rezultatele reprezintă o schimbare față de 2020, când Biden a fost considerat de observatorii dezbaterilor ca fiind mai performant decât Trump.

Reclamă

O majoritate de 57% dintre cei care au urmărit dezbaterea de joi seară au declarat că nu au încredere reală în capacitatea lui Biden de a conduce țara, iar 44% că nu au încredere reală în capacitatea lui Trump de a face acest lucru. Aceste cifre sunt practic neschimbate față de sondajul efectuat înainte de dezbatere, în care 55% dintre acești alegători au declarat că nu au încredere în Biden, iar 47% că nu au încredere în Trump.

Niciunul dintre candidați nu are un scor foarte bun la acest indicator. În timp ce doar 36% dintre cei care au urmărit dezbaterea spun acum că au multă încredere în capacitatea lui Trump de a conduce țara, doar 14% spun același lucru despre Biden.

Sondajul CNN a fost realizat prin SMS pe un eșantion de 565 de alegători americani înregistrați care au declarat că au urmărit dezbaterea de joi, iar rezultatele sondajului sunt reprezentative doar pentru opiniile celor care au urmărit dezbaterea. Respondenții au fost recrutați să participe înainte de dezbatere și au fost selectați prin intermediul unui sondaj realizat pe membrii SSRS Opinion Panel, un panel reprezentativ la nivel național recrutat prin tehnici de eșantionare bazate pe probabilitate. Rezultatele pentru întregul eșantion de spectatori ai dezbaterii au o marjă de eroare de eșantionare de plus sau minus 5,5 puncte procentuale.

Vicepreședinta Kamala Harris a admis și ea că președintele Biden a avut „un început lent”, dar spune că a avut „un final puternic” în dezbatere. „Oamenii pot dezbate pe puncte de stil, dar, în cele din urmă, aceste alegeri și cine este președintele Statelor Unite trebuie să fie despre substanță și contrastul este clar”, a declarat ea pentru CNN cu privire la performanța lui Biden. Ea a continuat subliniind că fostul președinte Donald Trump a lansat o serie de minciuni în timpul dezbaterii.

Americanii ar trebui să se concentreze pe ceea ce președintele Joe Biden a realizat pentru țară în timpul mandatului său, nu pe performanța sa pe scena dezbaterii, a declarat Kamala Harris. „Vorbesc despre trei ani și jumătate de performanță într-o muncă ce a fost istorică”, a declarat Harris la CNN. „Președintele pe care l-am văzut în seara asta pe acea scenă, așa este el în fiecare zi?” a fost ea întrebată direct de prezentatorul CNN Anderson Cooper. Vicepreședinta a spus că persoana cu care lucrează în fiecare zi „este cineva care performează într-un mod care a constat în aducerea oamenilor în Biroul Oval – republicani și democrați – pentru a ajunge la un compromis într-un mod care este extraordinar în aceste zile, deoarece pur și simplu nu se întâmplă, dar Joe Biden poate face acest lucru să se întâmple”. Ea a continuat menționând și alte realizări ale lui Biden, cum ar fi consolidarea NATO și crearea de locuri de muncă.

Cu toate acestea, potrivit CNN, democrații sunt disperați de prestația președintelui Joe Biden la dezbaterea de joi seară, o prestație atât de slabă, încât unii chiar și-au pus întrebări în privat dacă el ar trebui să rămână candidatul partidului. Biden a apărut pe scenă cu o voce moale, ezitantă și a rămas adesea cu gura deschisă și cu privirea fixă. În anumite momente, s-a chinuit să își termine gândurile și a cedat teren pe teme precum avortul, unde democrații au un avantaj.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro