Trăim vremuri grele, iar prețurile facturilor la energie nu ne ajută prea mult. Oamenii caută tot felul de soluții pentru a mai reduce din costuri. 

Facturile au explodat anul acesta, atât la curentul electric, cât și la gaze. Din păcate, fiindcă a venit sezonul rece, se va consuma mult mai mult, iar oamenii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar. Sunt români inventivi care caută tot felul de soluții pentru a mai reduce din costuri.  

În unele cazuri, se iau decizii radicale. O familie din România a decis să lase viața pe care o trăiesc la bloc în spate și să se mute la țară. Aceștia au decis să renoveze o casă bătrânească și să stea acolo în această iarnă. De asemenea aceștia au căutat tot felul de soluții pentru a face economie la energie și gaze.  

Decizie radicală pentru a reduce facturile uriașe

Se pare că românii au decis să se întoarcă la vremurile de demult. Mai clar, ei au construit de la 0 o sobă, având deja un buget bine calculat. Există pe Facebook un grup denumit „Mutat la țară- viața fără ceas”, unde românii își împărtășesc experiențele. Aici a vorbit o femeie despre decizia radicală pe care a decis să o ia.  

Femeia a postat o fotografie cu soba, alături de o descriere care i-a pus pe gânduri pe mulți români. De exemplu, focul se face o dată la 2-4 zile, iar căldura se menține în locuință. Spre final, temperatura ajunge la 20-19 grade Celsius, conform Antena 3. 

Decizie radicală! Ce soluție a găsit o familie pentru a scăpa de facturile uriașe: „Stăm în mânecă scurtă!”

Casa a fost construită în anul 1986, din pământ, și au cumpărat-o în urmă cu doi ani. De abia acum au decis să se mute de la oraș la țară, după ce au reușit să o renoveze cât de cât. 

„Pereții respira foarte bine, ferestrele sunt din lemn cu geam, căldura risipindu-se mai ușor, dar cu toate acestea soba este foarte eficientă pentru că se menține caldă multe zile, 2 zile cel puțin stăm în mânecă scurta, la 28-25°”, povestește femeia.

Ce avantaje are soba cu clopote

Bărbatul femeii a construit o sobă cu clopote. Potrivit specialiștilor, acest sistem de încălzire are beneficii foarte mari. De exemplu, sobele cu clopot se încălzesc mai mult în partea de jos a construcției, decât în partea de sus. În acest mod se încălzește și pardoseala. Un alt avantaj este că o sobă cu clopot stochează bine căldura și nu se răcește, chiar dacă a fost uitat deschis opritorul de fum. 

În ultimul rând, acestea sunt construcții simple, nu necesită întreținere, și cel mai important, nu poluează aerul. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.