Trupa Metallica a fost nevoită să își amâne turneul din Australia și Noua Zeelanda. Se pare că motivul acestei amânări a fost solistul James Hetfield, care datorită dependențelor sale trebuie să se interneze din nou într-o clinică de reabilitare.

Trupa de heavy metal a făcut anunțul în această dimineață. cerând iertare fanilor și prietenilor. De asemenea, ei au promis să reprogrameze concertele amânate cât mai curând posibil, imediat ce sănătatea și programul le va permite acest lucru.

Ceilalți trei membri ai trupei, Kirk Hammet, Robert Trujino și Lars Ulrich au declarat că pentru moment este necesar ca sănătatea colegului și prietenului lor să fie o prioritate, în special în această perioadă dificilă în care solistul se luptă cu dependențele sale.

Anunțul oficial postat pe pagina lor de Twitter:

„După cum probabil toți știți deja, fratele nostru James s-a luptat cu dependențele lui de mulți ani. Din nefericire, el a fost nevoit acum să se reintre într-un program de realibilare pentru a lucra la vindecarea sa. Încă o dată,  suntem devastați că am provocat incoveniențe multora dintre voi, în special fanilor noștri loiali care de multe ori sunt nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru a lua parte la concertele noastre. Apreciem înțelegerea și suportul vostru pentru James, și, ca de obicei, vă mulțumim că faceți parte din familia Metallica.”

Nu a fost un lucru ascuns faptul că solistul trupei, James, are probleme grave cu dependența de alcool și alte substanțe. El a fost internat și în trecut în clinici de reabilitare, iar conform ultimelor interviuri date, James părea că are situația sub control.

Fanii din toată lumea sunt îngrijorați pentru stare lui de sănătate și toți așteaptă cu încântare noi vești despre această situație.