Soldații ruși își asumă riscuri semnificative pe frontul din Ucraina, folosind un vehicul de fabricație chinezească destinat transportului rapid de trupe. Acest vehicul, asemănător unui cart de golf – de unde și porecla sa -, prezintă avantaje de mobilitate, dar e lipsit de orice formă de protecție împotriva armelor inamice, inclusiv dronelor.

Deși vehiculul chinezesc este capabil să transporte câțiva soldați și echipamentul lor, lipsa elementelor de bază cum ar fi plafonul sau ușile îl face extrem de expus atacurilor. România, chiar și în condițiile în care mobilitatea sa este un atu pe câmpul de luptă, vulnerabilitatea sa în fața tehnologiei moderne de supraveghere și atac este evidentă. Prețul redus de achiziție, sub 20,000 de dolari, nu compensează riscurile majore la care sunt expuși soldații care îl utilizează.

Experiențele de pe frontul ucrainean au scos în evidență aceste deficiențe, forțele ucrainene demonstrând cu ușurință cum astfel de vehicule pot fi neutralizate, în special de capacitatea crescută de atac și supraveghere a dronelor. Această situație subliniază evoluția tehnologică rapidă în domeniul conflictelor armate și necesitatea adaptării echipamentelor militare la aceste noi realități.