Reclamă
Reclamă

Aproximativ 20-30 de soldaţi nord-coreeni, care transportau unelte de lucru, au trecut linia de demarcaţie militară din zona demilitarizată (DMZ), iar sud-coreenii au tras focuri de avertisment pentru a-i face să se întoarcă, transmite agenția Yonhap.

Aceasta a fost a doua încălcare a frontierei de către soldații nord-coreeni în mai puţin de două săptămâni, după un incident similar pe 9 iunie, scrie Agerpres.

Încălcarea frontierei a avut loc în condiţiile în care Coreea de Nord a desfăşurat sute de soldaţi în zonele de frontieră începând cu luna aprilie, pentru a desfăşura o serie de activităţi, cum ar fi plantarea de mine, ridicarea de ziduri şi construirea de drumuri pentru operaţiuni militare. În timp ce lucrau, mai mulți soldaţi nord-coreeni au fost răniți într-o explozie provocată de o mină terestră în zona demilitarizată, a declarat presei un oficial al Statului Major Întrunit (JCS).

Reclamă

Incidentul a avut loc în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin va efectua marţi şi miercuri o vizită în Coreea de Nord, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, potrivit celor două ţări.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro