Reclamă
Reclamă

Soldaţi nord-coreeni au trecut pentru scurt timp duminică frontiera cu Coreea de Sud, ai cărei militari au tras focuri de avertisment, a anunţat marţi Statul Major sud-coreean (JCS), notează AFP, citată de Agerpres.

„Soldaţii nord-coreeni care lucrează în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare şi a tras focuri de avertisment, ei s-au retras spre nord”, a declarat JCS într-un comunicat, referindu-se la Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două ţări inamice.

„După retragerea imediată a soldaţilor nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mişcări neobişnuite”, a adăugat JCS.

Reclamă

Părţile nord-coreeană şi sud-coreeană ale DMZ, cu o lăţime de patru kilometri, sunt puternic fortificate, dar linia de demarcaţie în sine, situată în mijlocul zonei, este marcată doar de simple panouri. Ciocniri între soldaţi din cele două tabere care patrulează pe acolo izbucnesc din când în când.

Incidentul de duminică a avut loc pe fondul unora dintre cele mai tensionate relaţii dintre nord şi sud din ultimii ani. Phenianul a trimis în ultimele săptămâni sute de baloane umplute cu deşeuri spre vecinul său din sud, în ceea ce descrie drept un răspuns la propaganda răspândită, în special prin pliante sau stick-uri USB, de activişti sud-coreeni împotriva regimului nord-coreean.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro