Soldaţi nord-coreeni au trecut pentru scurt timp duminică frontiera cu Coreea de Sud, ai cărei militari au tras focuri de avertisment, a anunţat marţi Statul Major sud-coreean (JCS), notează AFP, citată de Agerpres.

„Soldaţii nord-coreeni care lucrează în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare şi a tras focuri de avertisment, ei s-au retras spre nord”, a declarat JCS într-un comunicat, referindu-se la Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două ţări inamice.

„După retragerea imediată a soldaţilor nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mişcări neobişnuite”, a adăugat JCS.

Părţile nord-coreeană şi sud-coreeană ale DMZ, cu o lăţime de patru kilometri, sunt puternic fortificate, dar linia de demarcaţie în sine, situată în mijlocul zonei, este marcată doar de simple panouri. Ciocniri între soldaţi din cele două tabere care patrulează pe acolo izbucnesc din când în când.