Reclamă
Reclamă

Un tribunal din Rusia l-a condamnat, miercuri, la trei ani și nouă luni de închisoare într-o colonie penală pe soldatul american Gordon Black, pentru acuzații de furt și amenințare cu moartea, conform agenției de stat Ria Novosti. Sergentul Gordon Black a fost arestat în luna mai în orașul Vladivostok, pentru acuzații de furt. Se crede că acesta călătorise în scopul de a vizita o femeie despre care se consideră că era iubita lui.

Black a fost acuzat că a furat 10.000 de ruble, aproximativ 110 dolari, în timpul vizitei din aprilie, după ce s-a întâlnit cu femeia în Coreea de Sud. De asemenea, a fost acuzat că a bătut-o pe femeie în timpul unui conflict verbal. În ceea ce privește acuzația de amenințare cu moartea, Black nu și-a recunoscut vina, însă a recunoscut „parțial” furtul banilor.

Black urmează să facă apel la condamnare, conform avocatului său. Soldatul american a recunoscut că a furat banii din geanta femeii, dar a declarat că a returnat suma de 125 de dolari a doua zi. El a mentionat că a cheltuit banii pe mâncare și pe o cazare de trei nopți la hotel. De asemenea, Black a spus că femeia urma să încaseze un depozit de 10.000 de ruble de la proprietarul casei în care stătea în chirie la finalul perioadei de închiriere, și că el contribuia regulat cu plățile lunare.

Reclamă

Condamnarea lui Black apare într-un context de relații tensionate între SUA și Rusia, în condițiile în care mai mulți cetățeni americani sunt reținuți în Rusia și judecați pentru diverse acuzații. Printre aceștia se numără fostul soldat Paul Whelan și reporterul Evan Gershkovich, considerați a fi deținuți pe nedrept de către departamentul de stat al SUA.

Gershkovich urmează să fie judecat în spatele ușilor închise în orașul Ekaterinburg, începând din 26 iunie. Autoritățile ruse îl consideră o posibilă piesă de schimb pentru a-și recupera spionii și agenții capturați în Occident.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro