Regretatul interpret de muzică românească, Benone Sinulescu, s-a stins din viață la 84 de ani. O pneumonie care s-a agravat, i-a fost fatală artistului. Benone a lăsat în urma sa oameni îndurerați, care i-au adus drept omagiu doar cuvinte de laudă și recunoștință.

Trupul neînsuflețit al interpretului Benone Sinulescu își va dormi somnul de veci la Cimitirul Eternitatea din Arad. Acesta a fost înmormântat cu onoruri militare. Fostul președinte al României, Ion Iliescu, i-a oferit cea mai înaltă distincție, cu ani în urmă. Foarte mulți prieteni de-ai artistului deplâng moartea acestuia.

Sofia Vicoveanca, în lacrimi. Ce a declarat artista

Benone Sinulescu și Sofia Vicoveanca au fost colegi de breaslă ani de-a rândul, dar i-a legat și o prietenie stransă. În urma morții artistului curg numai regrete. Sofia Vicoveanca a simțit nevoia să spună câteva cuvinte:

De la Benone am primit multe cântece, care aveau iz de Moldova, vorbesc de vremuri. Mi-a zis că eu pot să le scot la capăt, să le fac în felul meu. Nu-mi găsesc vorbele, îmi cer iertare, așa ceva, este o… Nu pot să cred.

El rămâne un exemplu, un reper. Știindu-l bolnav, l-am sunat de ziua lui și nu mi-a răspuns. Nu mai… Eu țin legătura, fiind singură, de atâția ani, mai stau pe lângă televizor și mă interesează. Știam că e bine, bolnav, dar a fost îngrijit deosebit de bine.

Am râs, am povestit, nici nu am bănuit ca la câteva zile distanță să aud așa ceva. Acum nu știu, Domnul hotărăște, el știe când venim și când plecăm. Eu cred în acest lucru și nu îmi mai fac niciun fel de plan.”, a spus Sofia Vicoveanca la  Acces Direct.

Social media

Benone Sinulescu avea mai multe probleme de sănătate

Artistul avea ceva probleme de sănătate care durau de mai multă vreme. Un episod trist s-a întâmplat în luna iulie a acestui an. Artistul a fost găsit căzut în casă, iar teama celor dragi de a-l pierde a fost puternică. Din păcate, starea lui nea Beni nu s-a ameliorat și lucrurile au devenit din ce în ce mai grave. O pneumonie care s-a agravat i-a adus decesul iubitului interpret de muzică românească, Benone Sinulescu.