Situația este critică în plină pandemie pentru șoferii de TIR. Se pare că măsurile luate de autoritățile din Bulgaria încetinesc foarte tare tranzitul. Șoferii stau și așteaptă ore bune în vamă, între 12 și 15 ore.

Șoferii sunt foarte nemulțumiți, dat fiind faptul că este necesar să aștepte atâta timp, perioadă în care în mod automat intră în contact direct și cu alți șoferi de TIR. În acest fel, riscul de contaminare cu noul coronavirus crește în mod considerabil pe minut ce trece.

„Cozile s-au mutat la bulgari. Se tranzitează doar în convoi Bulgaria. Nu contează de unde vii și unde mergi. Strâng camioanele în vamă, se stă în vamă în medie 12-15 ore și apoi se pleacă în convoi.
Nu-i lasă să oprească nici la toalete, nu au unde să își facă necesitățile, merg așa în convoi toată Bulgaria. Pericolul de contaminare este enorm așa decât dacă ar circula liber. Stând și așteptând atâtea ore la vămi, șoferii coboară și iau contact unii cu alții” – mărturisește un administrator al unei firme de transport.

Mai mult decât atât, șoferilor de TIR care tranzitează Bulgaria în convoi nu li se oferă posibilitatea nici măcar de a opri pentru câteva momente pentru a merge la toaletă. Măsurile luate de autoritățile din Sofia par a aduce foarte multe nemulțumiri mai ales în cazul șoferilor de TIR care trebuie să aștepte la cozi interminabile ore în șir pentru a putea să-și ducă la bun sfârșit misunea.

Virusul Covid-19 face ravagii în întrega lume! Iată că și șoferii de TIR români sunt foarte afectați de deciziile recente ale autorităților cu privire la prevenirea infecției cu coronavirus, dar se pare că acestea nu sunt foarte eficiente nici pentru aceștia, dar nici pentru ceilalți șoferi. Aceștia sunt la fel de predispuși la contaminarea cu coronavirus, dat fiind faptul că petrec atât de mult timp în vamă.