Reclamă
Reclamă

Șoferii care traversează cu mașina prin albia unei ape curgătoare de la munte riscă amenzi uriașe, conform noii legislații privind pescuitul și protecția resursei acvatice. Legea era în vigoare și anterior, însă acum măsurile s-au înăsprit considerabil pentru șoferii care trec cu maşina peste albia unui râu, pârâu sau a unei ape curgătoare în pădure.

Măsurile se aplică oricărui fel de autovehicule, inclusiv celor care transportă bușteni sau material lemnos. Amenzile prevăzute sunt cuprinse între 6.000 și 10.000 de lei. „Dacă un șofer merge la pescuit și încalcă această lege, pe lângă amenda maximă de 10.000 de lei, riscă să i se rețină permisul, licența sau autorizația de pescuit pentru o perioadă de 120 de zile”, arată textul legislativ.

În plus, dacă în acel moment transportă și pești care nu se încadrează în dimensiunile legale admise, acesta riscă o sancțiune suplimentară de încă 10.000 de lei, conform legii.

Reclamă

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro