Reclamă
Reclamă

Șoferii ale căror permise de conducere se apropie de data expirării vor fi anunțați prin SMS și e-mail. Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a introdus, din această lună, notificările electronice, pentru a veni în sprijinul șoferilor, anunță autoritățile.

Serviciul electronic, funcțional din 1 iulie 2024, permite transmiterea de mesaje de informare, prin SMS și e-mail, astfel:

  • cu 30 de zile înainte de data expirării perioadei de valabilitate a permisului de conducere
  • la o zi după ce permisul de conducere e expirat, dacă deținătorul nu a preschimbat documentul

Mesajul primit prin SMS sau e-mail va conține data expirării permisului de conducere, seria lui și un link către platforma de programări online disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro.

Reclamă

„Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în rețelele naționale, aparținând titularului/ reprezentantului legal/persoanei împuternicite) și la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toți deținătorii de permis”, arată DGPCI în comunicatul de presă.

Scopul inițiativei este de a acorda un sprijin real cetățenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere și, în același timp, evitarea unor situații neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat. Totodată, prin acest serviciu se asigură creșterea gradului de conform al cetățenilor și evitarea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul stucturilor teritoriale, menționează instituția.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro