Un tânăr șofer de 21 de ani din Arad este subiectul unei cercetări penale după ce a fost prins în noaptea dintre 3 și 4 aprilie încercând să scoată ilegal din țară 12 migranți din Sri Lanka.

Ascunși în cutii de lemn destinate transportului de piese auto, migranții urmau să fie transportați în Italia. Incidentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde autoutilitara condusă de șofer a fost supusă unui control detaliat.

Conform declarațiilor oferite de Poliția de Frontieră Arad, în urma unui control amănunțit bazat pe profilul de risc, au fost descoperiți ceilalți 12 cetățeni străini ascunși în compartimentul de marfă. ‘Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliției de frontieră pentru cercetări, unde colegii noștri au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani, intrați legal în România’, a menționat sursa citată.

Tânărul șofer se confruntă acum cu acuzații de trafic de migranți. În același timp, cei 12 migranți din Sri Lanka sunt cercetați pentru tentativa de a trece fraudulos frontiera de stat. Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili toate detaliile incidentului.