Un șofer de tir din România a primit cel mai neplăcut cadou de Crăciun. Totul s-a întâmplat pe teritoriul Franței, într-o regiune din nordul țării. Poliția a oprit vehicului pentru un control de rutină, însă ce au găsit l-a costat mult pe șofer.

Ce au descoperit autoritățile franceze în tirul pe care îl conducea bărbatul?

Reclamă

Șoferul transporta ilegal o cantitate foarte mare de tutun. Este vorba de nu mai puțin de 5 tone, tutun pentru care nu avea acte care să demonstreze originea acestuia.

Mai mult, vameșii au descoperit că bărbatul nu este la primul transport de acest gen. În trecut, el a mai transportat tutun în cantități la fel de mari în Marea Britanie, însă nu a fost prins.

Valoarea țigărilor de contrabandă a fost estimată la 2,17 milioane de euro, iar ulterior s-a decis în istanță că amenda pe care bărbatul va trebui să o achite va fi echivalentă cu valoarea tutunului transportat ilegat.

Pe lângă amenda colosală în valoare de 2,17 milioane de euro, șoferul a mai condamnat și la 12 ani de închisoare. Pare o pedeapsă mult prea aspră pentru contrabandă de tutun, însă măsurile sunt necesare pentru oprirea acestui tip de fapte ilegale. An de an, această mafie a tutunului găsește noi metode să se extindă, iar polițiștii trebuie să țină pasul pentru a-i opri.