Un şofer a fost prins circulând cu 240 km/h pe Autostrada A3, cu 110 km/oră peste limita legală, şi a fost sancţionat de poliţiştii de la Biroul Autostrăzi A3. Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat că bărbatul nu purta centura de siguranţă în momentul în care a fost oprit. Conducătorul auto a fost amendat cu 3.630 de lei şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru patru luni.

Şoferul, în vârstă de 39 de ani, a fost identificat miercuri după-amiază pe Autostrada A3, conform autorităţilor.

„Cum poţi să obţii certificatul de pilot amator? Simplu! Ajunge să te întâlneşti cu colegii noştri de la Biroul Autostrăzi A3, care, în aproximativ 15 minute, îţi eliberează certificatul în funcţie de viteza la care poţi să ajungi. Cursantul de azi a intenţionat să devină pilot de curse la vârsta de 39 de ani, reuşind să prindă o viteză de numai 240 km/h.

Ca bonus, la final, contra sumei de 3.630 de lei a primit şi concediu de reevaluare a strategiilor de conducere pentru o perioadă de 120 de zile. Da, aţi citit bine, 240 km/h, adică 110 km/h peste limita legală. A… nu v-am zis despre faptul că centura de siguranţă nici nu a fost luată în calcul. Desigur, mereu reiterăm faptul că centura de siguranţă poate fi vitală chiar şi la viteze de sub 50 km/h.

Dragi şoferi, viteza excesivă şi neutilizarea centurii de siguranţă nu sunt doar contravenţii, ci şi riscuri majore pentru viaţa voastră şi a celorlalţi participanţi la trafic. Situaţia voastră şi a celor din jur este mult mai importantă decât acele câteva minute de ‘nebunie’!” au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj pe o reţea socială.