Un șofer de microbuz, cetățean moldovean, s-a ales cu dosar penal imediat ce a trecut granița din Bulgaria în România prin Vama Giurgiu. La controlul făcut asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit peste 4.600 de pachete de țigări cu timbru fiscal bulgăresc, ascunse în plafonul autovehiculului.

Bărbatul, un cetățean moldovean în vârstă de 52 de ani, a vrut să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, miercuri, în jurul orei 11:00. Era la volanul unui microbuz înmatriculat în România, transmit autoritățile.

„În urma analizei de risc, a fost efectuat controlul de frontieră asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a descoperit, ascunse în plafonul microbuzului, 92.640 de țigarete (4.632 pachete de țigări), având aplicat timbru fiscal bulgăresc”, transmit reprezentanții Poliței de Frontieră Române.

Întreaga cantitate de țigarete, estimată la aproximativ 135.000 lei și microbuzul, în valoare de 35.000 lei, au fost confiscate de autoritățile române.