Un șofer de camion, cetățean turc, și-a petrecut noaptea după gratii, după ce a încercat să introducă în România 17 pistoale, calibru 9mm. Armele erau ascunse în interiorul și în paravântul cabinei și au fost descoperite la controlul din Vama Calafat. Pentru că nu a putut prezenta documente pentru acestea, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, anunță polițiștii de frontieră.

Bărbatul, cetățean turc, se afla la volanul unui camion și a vrut să intre în România prin Vama Calafat. La control, polițiștii de frontieră au descoperit însă 17 pistoale, calibrul 9 mm, fară serie și fără muniția aferentă, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele de proveniență. Armele erau ascunse atât în interiorul, cât și în paravântul cabinei.

„Cele 17 arme au fost ridicate pentru cercetări, fiind dispusă o constatare criminalistică. Astfel, conform raportului de constatare, arma pusă la dispoziţie este o armă de foc scurtă, tip pistol, ce corespunde categoriei armelor de foc letale. În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, persoana în cauză a fost reţinută de către poliţişti, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.