Un șofer român de camion este cercetat penal după ce a încercat să ofere mită unui polițist de frontieră în Vama Nădlac II. Incidentul a avut loc marți, în județul Arad, când șoferul a încercat să intre în România la volanul unui camion personal, încărcat cu diverse bunuri, pentru care nu avea documentele necesare.

Conducătorul auto i-a întins agenului 200 de euro, sperând că în acest fel va îndupleca polițistul să îl lase să treacă frontiera fără probleme. „În schimbul banilor, polițistul de frontieră ar fi trebuit să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să permită intrarea în România a automarfarului încărcat cu diverse bunuri ce urmau să fie transportate din interiorul Uniunii Europene pe teritoriul României, pentru care șoferul nu deținea documentele necesare de transport”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră Române.

Deși polițistul de frontieră i-a atras atenția că fapta sa este ilegală și constituie infracțiunea de dare de mită, șoferul a insistat, determinând agentul să își sesizeze superiorii.

În urma sesizării, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Arad au fost chemați pentru a gestiona situația. În prezent, șoferul este cercetat pentru dare de mită, însă se află în stare de libertate, conform informațiilor transmise de polițiștii de frontieră.