Reclamă
Reclamă

Un șofer din Cluj a fost condamnat, zilele trecute, la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, după ce a amenințat un polițist local. Agentul îi ceruse bărbatului să mute mașina, lucru care l-a făcut pe acesta să-și iasă din fire și să treacă la amenințări. Dialogul halucinant a fost filmat de polițistul local cu telefonul mobil și a ajuns probă la dosar, scrie Actual de Cluj. După ce a urmărit imaginile, instanța a decis ca victima să primească și 10.000 de lei, daune morale.

Incidentul a avut loc în octombrie 2022 în Cluj-Napoca, când circulația era restricționată pentru Zilele Clujului. Șoferul, un bărbat de 45 de ani, agent de vânzări, a fost atenționat de un polițist local să-și mute mașina. Nervos, acesta a trecut imediat la amenințări.

Întregul dialog a fost filmat de polițistul local cu telefonul mobil personal:

Reclamă

Șofer: „Ce vrei, mă? Ce îţi trebuie, mă? Cine eşti tu să îmi spui să mut maşina?! Îţi dau o bucată şi leşini, mă!”

Polițist local: „Domnule, v-am spus frumos să mutaţi maşina, pentru că se închide strada”

Șofer: „Ce mi-ai spus frumos?! Ai strigat la mine ca un ţigan!”

Polițist local: „Vă rog frumos să nu vă apropiaţi”

Șofer: „Da’ de ce să nu mă apropiu? Că mi-ai spus să mă duc la maşină, nu mi-ai zis să mă duc la maşină?! Bă, nu mi-ai spus să merg la maşină? Nu mi-ai zis cum te numeşti, cine eşti, ce doreşti, ai dat drumul la alarmă, ca să ce?! Că o ridici, cum o ridici? Îi închisă strada? Spune-mi, te rog, unde-i închisă strada. Bă, unde-i închisă strada? Aici am venit pe lângă colegii tăi, cum comentezi aşa, mă? Îţi dau o bucată şi leşini mă, nu ţi-e ruşine…”

Polițistul îi cere mai apoi șoferului cartea de identitate, iar bărbatul îi răspunde: „Nu-ţi dau nimic!”

În urma incidentului, polițistul local l-a reclamat pe șofer pentru ultraj și a cerut, în instanță, daune morale.

„Trebuie subliniat că inculpatul foloseşte un ton ridicat şi imperativ, chiar intimidant, în discuţia cu persoana vătămată”, a apreciat instanța, care a decis ca polițistul să primească și suma de 10.000 de lei, daune morale.

„Instanța reține că în urma săvârșirii faptei, partea civilă a suferit, în mod cert, o suferință psihică, întrucât i-a fost adusă atingere integrităţii psihice şi demnităţii, astfel având dreptul de a primi despăgubiri (…) Instanța apreciază că suma de 10.000 lei, solicitată de partea civilă cu titlu de daune morale, este proporțională cu prejudiciul adus demnităţii şi integrităţii psihice a acestuia”, se arată în motivarea instanței, potrivit sursei citate.

Decizia Judecătoriei Cluj-Napoca nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro