Niculae Bădălău, fostul paron PSD, a fost revocat din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit.

Niculae Bădălău, fostul paron PSD, a fost revocat din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit. Decizia a fost luată de Parlament, după ce fostul senator a fost arestat preventiv în urma unei anchete a DNA.

Camera Deptaţilor şi Senatul s-au reunit în decursul zilei de luni pentru a vota revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi. Fostul baron PSD este acuzat de luare de mită și trafic de influență și ar fi fost denunțat chiar de unul dintre primarii pe care i-ar fi constrâns să accepte un contract de sute de mii de euro pentru una din firmele administrată de rudele sale.

Ar fi fost vorba de un contract de „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. Pentru această „favoare”, Bădălău a promis în schimb că îl va ajuta pe alesul local cu finanțarea a două proiecte depuse la Compania Naţională de Investiţii (CNI), dar și o sumă mare de bani.

Niculae Bădălău a fost reținut de DNA, iar ulterior s-a decis să fie arestat pentru 30 de zile. Simultan, PSD i-a cerut în aceeași zi fostului senator să-și depună demisia din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit. Ulterior, social-democrații și partidul USR au solicitat Birourilor permanente reunite să declanșeze declanşarea procedurii de revocare.

PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei, se arată într-un comunicat al partidului.

Niculae Bădălău, socrul Biancăi Drăgușanu și tatăl lui Gabi Bădălău

Fostul baron PSD este un cunoscut personaj politic și tatăl lui Gabi Bădălău, intrat în atenția presei datorită căsniciei cu Claudia Pătrășcanu și, în ultimul an, relației cu Bianca Drăgușanu. Tânărul afacerist și-ar fi vizitat părintele în arest la începutul săptămânii trecute, după ce fusese inițial reținut pentru 24 de ore de DNA.

Cât despre relația dintre Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău, cei doi păstrează un profil retras în ultima vreme. Niciunul dintre ei nu a comentat incidentul.

Share.