Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația lui Niculae Bădălău la măsura arestului preventiv

Loviturile se țin lanț pentru familia Bădălău, chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Niculae Bădălău își va petrece Crăciunul în spatele gratiilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, joi, contestația lui la măsura arestului preventiv.

Tatăl lui Gabi Bădălău, Niculae Bădălău, a fost arestat preventiv pe 28 noiembrie, fiind acuzat de dare de mită și trafic de influență.

Decizia a fost însă contestată de fostul baron PSD, care a primit deja decizia Înaltei Curte de Casație și Justiție. Joi, s-a hotărât ca Bădălău să rămână în spatele gratiilor pentru 30 de zile, ceea ce înseamnă că-și va petrece Crăciunul departe de familia sa.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Bădălău Niculae împotriva încheierii din data de 28 noiembrie 2022 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală., se arată într-un comunicat al autorităților.

Fostul consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit a fost reținut de DNA după ce au apărut dovezi că ar fi dat o mită de sute de mii de euro. Cel care l-a dat în vileag ar fi chiar primarul care ar fi primit banii de la Bădălău,  o sumă de 170.000 de euro. Fostul senator PSD ar fi obținut în urma acestei tranzacții un contract de 7.071.925 lei fără TVA pentru una dintre firmele administrare de un membru al familiei sale.

 

În total, inculpatul Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte., spun procurorii anticorupţie.

 

Niculae Bădălău a fost revocat din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit

Dosarul pentru dare de mită și trafic de influență l-a costat pe Nicuale Bădălău și funcțiile pe care le avea. Parlamentul a decis să-l revoce din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, după ce a fost arestat preventiv.

Scandalul recent nu este însă singurul cu acuzații penale pentru fostul senator PSD. În 2016, el a fost numit  „baronul- Ficățel” din cauza dosarului penal în care a fost acuzat că a luat șpagă carne de pui pentru a o da mită în alegeri.

Share.